pagina principala

Wake UP! 

Young Europeans becoming change makers for a better Europe (februarie 2019 – iulie 2021)

„Wake UP! – Young Europeans becoming Change Makers for a better Europe” (in romana „Trezeste-te! – Tinerii europeni care devin factorii de schimbare pentru o Europa mai buna”) este un proiect care aduce impreuna tineri si lucratori de tineret din Germania, Austria, Cehia, Croatia, Macedonia, Norvegia, Marea Britanie si Romania, cu scopul de a crea metode si instrumente prin care sa se incurajeze participarea activa in societate.

Obiectivele proiectului se regasesc in cele 5 rezultate intelectuale ce se vor crea de catre parteneri pe urmatoarele teme:

  • „Wake UP!” pentru crearea unei curicule de training pentru formarea de formatori, respectiv invatare de la egal la egal
  • cetatenie activa: sensibilizare si activare a tinerilor
  • cetatenie democratica: mediere valorica pentru tineri
  • cetatenie europeana: stabilirea valorilor europene si cetatenia UE angajata in randul tinerilor
  • cetatenie informata – gandirea critica, capacitatea de a gasi informatii fiabile in contextul internetului si al Social Media

 

Proiectul se deruleaza in perioada februarie 2019 – iulie 2021, fiind un parteneriat transantional de lunga durata coordonat de partenerii din Germania, organizatia „Gemeinsam leben und lernen in Europa e.V.”, si co-finantat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.